A 8. i osztály  az idei tanévben is részt vesz a nemzetközi programsorozatban.
A tanulók  olyan ismeretekre, készségekre, értékekre és attitűdökre tettek szert, amelyek felhatalmazzák őket arra, hogy hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez. Megismerték az emberiség fejlődésének legna­gyobb kihívásait. Tetteikkel hozzájárulnak a fenntarthatóság olyan rendszerszintű akadályainak megszüntetéséhez, mint az egyenlőtlenség, fenntarthatat­lan fogyasztási minták, gyenge intézményi kapacitás és környezeti leromlás.
Diákjaink megkapták a szükséges indítást, valamint a mintául szolgáló és lelkesítő környezetet a saját fejlődésük életen át tartó fenntartásához.
 

 


 


 

2020. november 27.-én pénteken délután iskolánk is részt vett az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatában. Mi azt vállaltuk, hogy megtisztítjuk iskolánk közvetlen környezetét az eldobott hulladéktól. 12 lelkes és környezetéért tenni akaró tanulóinkkal és feleségemmel, Bathó Zoltánné tanító néni segítségével két csapatot alkottunk. Az egyikünk az iskola közvetlen közelében lévő utcákat szabadította meg a szeméttől, míg a másik csapat az Eötvös teret és iskolánk Damjanich utcai oldalán lévő parkot tisztította meg. Magi Bence tanár úr pedig fényképészként örökítette meg a gyerekek munkáját.

 

Köszönet és dicséret illeti a következő tanulókat:

Nagy Dániel 5.A
Jakab Csongor 5.A
Károly Nóra 5.A
Makai Adrienn 6.A
Kistóth Viola 6.A
Szilágyi Noémi 6.A
Mojem Bianka 6.A
Kneif Laura 6.A
Szalkai Boglárka 6.A
Szabó Zoltán 6.A
Szél Viktor 7.B
Hörömpő Attila 7.B

 

Bathó Zoltán

DÖK segítő pedagógus


 

Iskolánk regisztrált az előző tanévben meghirdetett fenntarthatósági témahétre, melynek záró eseményeként egy almafát kaptunk ajándékba az NBGK Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ tápiószelei telepéről. A kis facsemetét tanulóink segítségével 2020. 11. 20.-án pénteken elültettük a Selyem utcai épületünk parkos részébe.

 

Diákönkormányzat