Mi mással is törhetnénk meg egy januári, szürkés, borongós péntek délutánt, mint egy jó kis Mesevetélkedővel?
Iskolánk Napközis Munkaközösségének dolgozói színes programokkal kedveskedtek az alsós kisdiákoknak.  A tanító nénik saját csoportjukban valósították meg ötleteiket a témával kapcsolatban. Ezen a vidám délutánon volt rajzfilmvetítés, játékos vetélkedő, rejtvényfejtés, kézműves foglalkozás,  sőt egy-egy ismert mese dramatizálása sem maradt el a repertoárból.  
A jól sikerült foglalkozások népszerűségéről a képek is tanúskodnak, éppen ezért szeretnék, ha ez a program hagyományosan is bekerülne az iskolai életünk programjai közé.
 

2020. január 16-án csütörtökön 13.00 órától iskolánk 13 tanulója vett részt a kórház szervezésében az egészségügyben dolgozók munkájának népszerűsítését célzó nyílt napon. A program nagyon szemléletes és szórakoztató volt, melyen két hat fős csapattal vettünk részt csapatverseny formájában összesen 8 állomás teljesítésével:

 
1. vércukor és vérnyomás mérés
2. higiénés kézfertőtlenítés
3. újraélesztés
4. röntgen kép készítése
5. műtői bemosakodás
6. műtői ügyességi feladatok
7. activity
8. játékos vetélkedő: latin orvosi szavak

 
A programot eredményhírdetés zárta egy kis eszem- iszommal egybekötve.
Az egyik 6 fős csapatunk /csapattagok: Palugyai Vivien 8. A, Muhari Nóra 7. A, Ponert Nóra 7. A, Szabó Alexa 7. A, Ecsegi Gréta 7. A és Rácz Virág Dóra 7. A / a versenyen I. HELYEZETT lett.
A csapat minden tagja egy fürdőbelépőt kapott a Budai úti termál fürdő- és szabadidő központba. A másik csapatunknak is csak pár ponton múlt, hogy lemaradtak a dobogós helyezésről / csapattagok: Szalai Éva 7. B, Englóner Máté 7. B, Domoki Lázár 6. I, Milák Gergő 7. B és Rafael Zsanett 7. B /. 
Ugyanakkor külön díjat kapott a latin szóteszten elért kiemelkedő teljesítményéért a másik csapatból Domoki Lázár 6. I osztályos tanulónk. 

 

1. fénykép - győztes csapat:

álló sor: Palugyai Vivien, Muhari Nóra és Ponert Nóra
guggoló sor: Szabó Alexa, Ecsegi Gréta és Rácz Virág Dóra

 

2. fénykép - helyezett csapat: Szalai Éva, Englóner Máté, Domoki Lázár, Milák Gergő és Rafael Zsanett

 

EZÚTON GRARULÁLUNK NEKIK! 

 

Bathó Zoltán
DÖK segítő pedagógus