Tartalomjegyzék

Eötvös tér 

KISTÉRSÉGI NYELVI VERSENY

 

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium által meghirdetett kistérségi nyelvi versenyen tanulóink sikeresen szerepeltek mindkét nyelvből.

Az írásbeli forduló megrendezésére 2018.november 27-én került sor.

Angol nyelvből Fenyődi Máté, Hegedűs Panna, Kovács Eszter, Kovács Lili, Nagy Ágota, Pásztor Csaba és Zentai Lilla vettek részt. A szóbeli fordulóra továbbjutott Fenyődi Máté, Kovács Lili és Nagy Ágota.

A szóbeli verseny 2019. február 11-én volt, melyen

Nagy Ágota (8.i) 4. helyezést

Kovács Lili  (8.a) 5. helyezést ért el.

Német nyelvből Borsos Botond, Darányi Ákos, Kerekes Dorina, Takács Emese indultak az írásbeli versenyen. A szóbeli fordulón Borsos Botond, Kerekes Dorina és Takács Emese vettek részt.

Kerekes Dorina (8.z) 3. helyezést

Takács Emese  (8.z) 5. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a versenyzőknek!


Eötvös tér 

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPSÉG


Népkör utca

TAVASZVÁRÓ FOGLALKOZÁS A NÉPKÖR UTCÁBAN!

 


Eötvös tér

PEST MEGYEI NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY 2019

 

Képek elérhetőek: ITT


Eötvös tér

SZÉPKIEJTÉSI VERSENY

 

Iskolánkban 2019. február 6-án rendeztük meg a több éves múltra visszatekintő szépkiejtési versenyt. A 2. 3. és a 4. évfolyamos tanulók pontos olvasását, értő olvasását, valamint a hangulat érzékeltetését figyelte meg a zsűri.

 


Népkör utca

 

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT KÜLÖNDÍJAS OSZTÁLYA

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – „Az én biztonságos világom II.” címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskolák 4. osztályos tanulóinak.

A pályázatra a 4.B osztály is készített pályaművet, Az eredményhirdetésére és a díjak átadására szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Házban került sor.

Meglepetésünkre és legnagyobb örömünkre 50 ezer forintos Decathlon utalványt nyertünk. Az osztály kívánságára futball-labdákat és tollasszetteket vásároltunk belőle. Köszönjük a lehetőséget, a jutalom mellett a közös munka élménye a legnagyobb nyeremény számunkra!

Takács Győzőné osztályfőnök és a 4.b osztály

 

Cegléd, 2019. 02. 26.


Népkör utca

ESŐNAP

 

Az időjárásnak köszönhetően bent rekedtünk, a fölös energiák levezetesére játékos mozgasfejlesztő foglalkozáson vehettek részt a kisebbek.


Népkör utca

MEDVEHÉT

 

2019. február 4.-8. között került megrendezésre a Medvehét a Népkör utcán! A programokat Janik Kitti szervezte. Minden nap izgalmas feladatok várták a gyerekeket. A hetet egy projekt nap zárta, ahol különböző állomások voltak. Lehetett gondolkodtató Totó-t kitölteni, mozogni és játszani. Végül egy medve kereső játék zajlott az udvaron!


Népkör utca

FARSANG

 

Fergeteges retro farsangot tartottunk a Népkör utcai épületben! Izgalmas feladatok, tánc, nyeremények és MINDENKI JELMEZBEN!


Eötvös tér

VERSENY ADY ENDRE HALÁLÁNAK 100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

 

Iskolánk 8. osztályos diákjai verseny keretében emlékeztek meg Ady Endre halálának 100. évfordulójáról. 20 tanuló mérte össze tudását a költő életútjáról, munkásságáról. A helyezettek:

I. Fecske Nikoletta 8. a
II. Kovács Lili 8. a, Takács Emese 8. z.
III. Katzúr Péter 8. i., Oldal Nóra 8. i., Zentai Lilla 8. i.

02.jpg01.jpg

Gratulálunk!


Eötvös tér

DIÁK GALÉRIA

 

Bognár Elíza a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola egykori tanulója, jelenleg a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 8.d osztály diákja. Szabadidejében szívesen rajzol, fest, graviroz a lovaglás mellet.

Elízát a rajztanára Rónai Gábor segíti, támogatja a fejlődésben.


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. november 30.

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tanulói megnyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Az ünnepi műsort a 7. z. osztály előadásában hallgathatták és nézhették iskolánk tanulói.


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. december 5.

 

Az idén is ellátogatott a Mikulás a Táncsics Mihály Általános Iskolába készülő nagycsoportos óvodásokhoz. Az alsós zenei tagozatos osztályok vidám jelenettel, dalokkal és tánccal várták az óvodásokat és a Mikulás bácsit.


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. december 6.

 

A Táncsics Mihály Általános Iskola alsó tagozatos diákjai Mikulás-futást szerveztek a Kossuth térre.

 

A Táncsics Mihály Általános Iskolában fellobant az adventi koszorún a második gyertya lángja is. Az ünnepi műsort a 7. i. osztály tanulói előadásában tekinthettük meg.


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. december 9.

 

Immár hagyomány, hogy a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola felsős ének-zene tagozatos kórusa fellép a Ceglédi Fúvós Zenekar adventi hangversenyén. A kórust Zsenyukné Toroczkai Katalin vezette, zongorán közreműködött Oldal Dóra tanárnő. Szólót énekelt Szabó Sarolt 8.z. és Szabó Virág 7.z. osztályos tanuló. Hegedűn játszott Farkas Mónika 7.z, népi furulyán kísért Sebők-Dömös Borbála 8.z. és Takács Emese 8.z. osztályos tanuló.Az Ave Maria című verset Oldal Nóra 8.i. osztályos tanuló szavalta.

 

 


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. december 14.

 

A 8. i. osztály szívet-lelket melengető műsor keretében lobbantotta fel az adventi koszorú harmadik lángját iskolánkban.


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018. december 17.

 

Nagysikerű karácsonyi koncertet adtak iskolánk ének-zene tagozatos tanulói , a Tücsök és a felső tagozatos kórus a Ceglédi Kossuth Művelődési Központban Cegléd város óvodásainak.

 


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

2018.december 21.

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi telephelyén gyönyörű karácsonyváró műsorral készültek tanulóink.

 

Reggel 9 órakor az Eötvös téri, a Selyem utcai és Népkör utcai épületben ünnepeltek az alsó tagozatos tanulók. Délelőtt 11 órától az Eötvös téri épületben adott koncertet az ének-zene tagozat felsős kórusa.

 


Eötvös tér

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

 

A Táncsics Mihály Általános Iskola vezetőségének, az ott dolgozó pedagógusoknak, szülőknek és diákoknak áldott, békés ünnepeket kíván az 1.z osztály, Csurgai Éva és Tymcsukné Szőke Tünde.


Eötvös tér

VÁROSI GRUNDBIRKÓZÓ BAJNOKSÁG

 

Iskolánk, december 17-én rendezte meg, immáron 2. alkalommal a Városi Grundbirkózó Bajnokságot, ami a „Karácsony Kupa” nevet kapta. Aki kilátogatott a versenyünkre végig küzdelmes és izgalmas összecsapásokat szurkolhatott végig, illetve egy tartalmas és jó hangulatú délutánnak lehetett részese. Szeretnénk megköszönni Cegléd város önkormányzatának, illetve a Ceglédi VSE Birkózó Szakosztály támogatását! Ezúton is szeretnénk gratulálni minden díjazottnak, illetve résztvevőnek!


Eötvös tér

 

AZ ÉV MATEMATIKA TANÁRA

 

Az év matematika tanára címmel tüntették ki kedves kolléganőnket Horváth Marcellné Krisztit, matematika-testnevelés szakos tanárt.
Szeretettel gratulálunk díjához!
További munkájához sok erőt, egészséget, kitartást és lelkesedést kívánunk!
Iskolánk tanulói közül Borsos Blanka Kalotaszegi népdalokat énekelt, Varga Enikő fuvolán Gossec: Gavotte című darabját játszotta, mindketten a 6.z osztály tanulói.


Eötvös tér

VÁROSI MESE- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

2018. DECEMBER 4.

 

I. OLDAL NÓRA LAURA 8. I

 

III. LENDÉR ZSUZSA 8. A

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!


Népkör utca

KARÁCSONYFA DÍSZÍTŐ VERSENY


A Népkörös karácsonyfa díszítése jó hangulatban,közös munkával történt.A díszeket Karsai Gerti,Fodor Edit,és Tóthné Szabó Ildikó készítette.

Népkör utca

ANGOL FOGLALKOZÁS

2.B


Farkas Márta Kedves Kolléganőnk jött ma hozzánk.
Bemutatkozás, játékok, karácsonyi dal, üdvözlőlap, (mindez angolul) színező...

Köszönjük!


Eötvös tér

KARÁCSONYI BARKÁCSOLÁS

 

Az iskola Szülői Szervezete (ISZSZ) első alkalommal hívta össze a szülőket egy karácsonyi barkácsolásra, melynek helyszíne az iskola ebédlője volt. Az osztályokból sok szülő érkezett, nem csak a kézműveskedésre szánt anyagokkal, hanem saját készítésű sütikkel is, amelyek az utolsó morzsáig elfogytak. A meleg tea, amivel várták a szülőket, szintén kelendő volt. Szebbnél szebb alkotások születtek, amiket majd a karácsonyi bazáron fognak árulni a gyerekek, ezzel is gyarapítva a DÖK, illetve az alsó tagozat pénzügyi alapját. A barátságos összejövetelen néhány nevelő is erősítette a szülők és pedagógusok kapcsolatát. Köszönjük a részvételt, jövőre is találkozunk!


Népkör utca

 VÁROSI MESE-ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY
 
A 2018.december 3-án megrendezésre került versenyen, a 2.évfolyamban iskolánk 2.b osztályos tanulója KAKUCSI MELINDA III.helyezést ért el.
 Gratulálunk neki!

Eötvös tér

XII. KODÁLY ZOLTÁN NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY

 

2018 november 28.-án és november 29.-én iskolánkban megrendezésre került a XII. Kodály Zoltán Népdaléneklési verseny.
Az első napon az alsó tagozatos, míg a második napon a felső tagozatos tanulók ének hangja zengte be iskolánk falait.
Számos csodálatos népdal csendült fel szóló és csoportos kategóriában egyaránt.
Izgalmas versenynek néztünk elébe, nagyon sok gyerek választott kedves népdalai közül.
Mindenki vihetett haza valamilyen csillogó oklevelet: a zsűri, a dalosajkú gyermekeket arany, ezüst és bronz oklevéllel jutalmazta. A legjobbakat kiemelt arannyal és kupával díjazták.

Az alsó tagozatos gyerekek közül KIEMELT ARANY OKLEVELET kaptak SZÓLÓ kategóriában:

Nagygyőr Bence 2.z osztályos 
Farkas Bálint 4.a osztályos
Sasvári Bálint 4.z osztályos tanulók


Alsó tagozaton a zsűri döntése alapján SZÓLÓ kategóriában: 

SASVÁRI ANDRÁS 4.z osztályos tanuló nyerte el a legjobbnak járó KUPÁT és KIEMELT ARANY OKLEVELET

CSOPORT kategóriában a 4. z osztályos tanulókból álló

PACSIRTÁK -Eszes Martin, Kendi Alex, Sasvári András és Sasvári Bálint 4.z osztályos tanulók bizonyultak a legcsilingelőbb hangúaknak és vihették haza a kiemelt aranyaknak járó oklevelet és kupát.

A felső tagozatos indulók közül 
SZÓLÓ kategóriában KIEMELT ARANY oklevelet vihettek haza:

Aszódi Nelli 5.z 
Borsos Blanka 6.z 
Szabó Sarolt 8.z


KIEMELT ARANY OKLEVELET és a legjobbnak járó KUPÁT 

BAJNÓCZI ÁGNES 8. z osztályos tanuló nyerte el.

CSOPORT kategóriában KIEMELT ARANY OKLEVELET kaptak

FARKAS MÓNIKA - SZABÓ VIRÁG 7.z osztályos tanulók

SZÁZSZORSZÉP - énekegyüttes 
Farkas Dorina-Farkas Flóra -Farkas Mónika -Harsányi Lilla -Lipák Réka -Szabó Virág 7.z osztályos tanulók

TAKÁCS EMESE -SZABÓ SAROLT 8.z osztályos tanulók

KIEMELT ARANY OKLEVELET és a legjobbaknak járó KUPÁT a 8. z osztályos tanulók :

KÉKNEFELEJCS énekegyüttese nyerte el:
Takács Emese-Mellár Nóra -Kerekes Dorina -Szabó Sarolt-Nagy Boglárka -Sidlovszky Fanni-Mohácsi Gabriella -Bajnóczi Ágnes 

Mindenkinek szeretettel gratulálunk és egy életen át tartó dalrafakadást kívánunk!


Eötvös tér

HANGSZERT A KÉZBE

 

2018 november 29-30. és december 1-jén Hangszert a kézbe - országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozaton vettünk részt iskolánk tanulóival. A programsorozat egy olyan ingyenes országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatást bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más -más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire. Olyan interaktív órán vehettünk részt ,ahol a gyerekek részesei voltak a ritmus és dallam alkotásnak . A kamarateremben lehetőségük nyílt a billentyűs hangszereken játszani, kipróbálni az elektromos és akusztikus gitárokat és dobfelszereléseket. Már csak reménykedni lehet ,hogy felgyorsult, elgépiesedett világunkban sok-sok gyerek választ magától hangszert, ami mögé leülve varázslatok születhetnek meg.


Népkör utca

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

2.B

 
2018. november 30-án Czigányné Zsuzsa óvó néni látogatott meg minket újra,és tartott foglalkozást.
Gyönyörű angyalkák készültek a jó hangulatú, vidám kézműveskedés során.

Eötvös tér

TANKERÜLETI IDEGENNYELVI VERSENY

 

November 23-án a Nagykőrösön rendezett tankerületi idegen nyelvi versenyen iskolánkból 19 tanuló indult. Egyéni és csoportos kategóriákban is versenyeztek német és angol nyelvből. A két fordulós megmérettetésen diákjaink jól szerepeltek. 

Helyezéseink:
 
 
Német nyelv:
 
Egyéni:
- Rózsa Dániel 6. oszt. Budai út II. helyezés
- Ecseri Angéla 5. oszt III. helyezés
- Galbács Dániel 7. oszt. IV. helyezés
 
Csapatban:
- Lovas Fanni, Kapusi Annamária, Szebenyi Gergő V. helyezés
 
 
Angol nyelv:
 
Egyéni:
- Dóra Boglárka 7. oszt. VI.helyezés
- Csoh Elizabet 8. oszt.
- Peszeki Virág 8. oszt.
 
Csapatban:
- Labancz Zoltán, Révész Levente, Szegedi Levente III. helyezés
- Verheugen Elowyn, Révész Máté, Magda Péter VII.helyezés
- Zentai Lilla, Fenyvesi Attila, Fenyődi Máté, Pásztor Csaba IX. helyezés
 
 
Szeretettel gratulálunk!

Eötvös tér

MESE- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY (FELSŐ TAGOZAT)

 

Mese- és prózamondó verseny iskolai forduló 2018. november 26.

 

Eredmények:

 

5-6. évfolyam:

I. Ecseri Angéla 5. z.

II. Labancz Zoltán 6. i.

III. Magda Péter 5. z.

 

7-8. évfolyam:

I. Oldal Nóra Laura 8. i.

II. Balog Bence 6. i.

III. Lendér Zsuzsa 8. a

 

02.jpg01.jpg

Ők képviselhetik iskolánkat a városi versenyen is. Gratulálunk a helyezetteknek, és szép sikereket kívánunk Nekik a jövő heti megmérettetésen!


Eötvös tér

MESE- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY (ALSÓ TAGOZAT)

 

2018. november 27-én rendeztük meg a mese- és prózamondó versenyt az alsó tagozatos diákok körében.

 

Eredmények:

 

2. évfolyam:

I. Macsári Hajnal 2. z

II. Hárs László Benedek 2. i

III. Kakucsi Melinda 2. b

 

3. évfolyam:

I. Horváth-Nagy Réka 3. i

II. Farkas Boglárka 3. z

III. Nyíri Boglárka 3. i

III. Farkas Jázmin 3. b

 

4. évfolyam:

I. Sasvári András 4. z

II. Sasvári Bálint 4. z

III. Farkas Bálint 4. a

III. Kövecses Judit 4. a

 

Gratulálunk mindenkinek!


Eötvös tér

KISTÉRSÉGI FÖLDRAJZ- KÖZISMERETI VERSENY 7-8. OSZTÁLYOSOKNAK
 
2 csapatunk vett részt a versenyen.
 
1. csapat:
 
- Fenyvesi Attila
- Nagy Marcell
- Pásztor Csaba
 
2. csapat:
 
- Fenyődi Máté
- Zentai Lilla
- Ványi Zsombor
 
20181114_142353.jpg20181114_142401.jpg
 
Az 1. csapat III. helyezést ért el.
 

 Gratulálunk mindenkinek! 


Népkör utca

RAJZOS-ZENÉS FOGLALKOZÁS

2.B


Vámos Robi egy kedves kolléganőjével közösen tartott foglalkozást nálunk.
Készült közös rajz a táblán,osztályszínező,volt közös gitározás,és közben rengeteg tanulás türelemről,toleranciáról,kreativitásról,figyelmességről.

Eötvös tér

HANGSZER BEMUTATÓ

 

Minden ősszel van két olyan nap, amikor meghívjuk a nagycsoportos óvodásokat iskolánkba,ahol tanulóink mini hangverseny keretében mutatják be a különböző hangszereket.


Eötvös tér

MÁRTON-NAPI FELVONULÁS

 

Márton napján iskolánk évtől évre megemlékezik a jó tetteiről, segítőkészségéről megismert fiatalemberről.


 Eötvös tér

MÁRTON NAPI JÁTÉKOS DÉLUTÁN

 

Iskolánk idegen nyelvi munkaközössége a 2018/19-es tanévben is megszervezte a hagyományos Márton- napi játékos délutánt, a Martinstagot. 4-5-6. osztályos, német nyelvet tanuló diákok vettek részt a vidám rendezvényen. A tanulók először egy német nyelvű diavetítés segítségével idézték fel Szent Márton legendáját, majd játékos feladatokat oldottak meg az iskola ebédlőjében, végül elfogyasztották a jól megérdemelt libazsíros- lila hagymás kenyeret limonádéval.


Eötvös tér

KIÁLLÍTÁS

 

A Táncsics iskola tanulói járműtörténeti és motorkerékpár kiállításon voltak a Török János Mezőgazdasági Szakközépiskolában.

IMG_0001.JPGIMG_0007.JPGIMG_0002.JPG


Eötvös tér

HALLOWEEN PARTY 2018

 

2018. október 26-án ismét megrendeztük szokásos bulinkat, melyen érdekes, vicces feladatokat oldottak meg tanulóink ezzel az angolszász eredetű ünneppel kapcsolatban.

Az 5. és 6. osztályos tanulók 5 csapatban mérték össze  Halloween ünnepével kapcsolatos tudásukat és ügyességüket. Volt múmiakészítés, puzzle, quiz, célba dobálás, almatorony építés, ötletes pálcikaember készítés, pók-, csontváz-, szemgolyó keresése kukoricában, sőt pókfújó verseny is.

A nagyon szoros vetélkedő győztese a Skeleton nevű csapat lett, melyhez gratulálunk!

A délután sikeréhez hozzájárult Tugyi Boldizsár, aki a zenét szolgáltatta és 4 gimnazista, akik segítették a buli gördülékeny lebonyolítását.

Köszönjük!


Népkör utca

NÉMET FOGLALKOZÁS

2.B

 

Szalkai Mária Kedves Kolléganőm tartott ma német foglalkozást a gyerekeknek. Mozgásos, játékos, rajzolós, vidám óra volt: évszakok, gyümölcsök, egészség, bemutatkozás és sok- sok szó németül.

 


Eötvös tér

EGÉSZSÉGNAP A NAPKÖZIBEN

 

Október 15-én az egészség jegyében telt a délutánunk. Védőnői vetítés keretében beszélgettünk az internet veszélyeiről. Felelevenítettük ismereteinket a helyes kézmosás technikájáról, gyümölcssalátát ettünk, színeztünk, rejtvényt fejtettünk az 
egészséges életmóddal kapcsolatban. A gyerekek örömére, közös Zumba zárta a vidám délutánt.


Népkör utca

HALLOWEEN A NÉPKÖRÖN

 

Tökfaragó versenyt hirdettünk, 5 tagú független zsűri értékelte a gyerekek munkáit és vetélkedővel egybekötve eredményt hirdettünk.


Eötvös tér

KIRÁNDULÁS A JÁSZBERÉNYI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERTBEN

 

Hagyomány iskolánkban, hogy a 7. évfolyam biológia tantárgyhoz kapcsolódva, állatkerti kirándulást szervezünk az évfolyam részére.

Idén 53 gyerekkel látogattunk el a Jászberényi Állatkertbe.

Az állatetetések során hallott érdekességek hozzájárultak tanulóink ismereteinek bővítésére, elmélyítéséhez.

Élménydús délutánban volt részünk.

Etédiné Kovács Mária

szervező


Eötvös tér 

"TÖK BULI" NAP

 

Az idén is - immár hagyományosan - „Tök buli” napot tartottunk ma a 3.z-ben.

A tanítási órákat is átjárta a halloweeni hangulat:

Ha a műveleteket helyesen oldották meg a gyerekek, akkor a szürke bagoly színes ruhát öltött.
A kísérletező kedvű boszorkány háza és kertje a gyerekek segítségével a falára írt mondatfajtának megfelelő színekben pompázott.
A gyerekek csodaszép, vidám, sütőtökös mozaikképet is készítettek. 
A szünetekben a kedves szülőknek köszönhetően sült tököt falatoztunk, csokit, nyalókát, gumicukrot majszoltunk, csodálatos tökfaragványokban gyönyörködhettünk!
Mindenkinek köszönjük szépen a segítséget, hogy ez a délelőtt "tök buli" volt😘😁 !
(És a jó hangulat itt még korántsem ért véget! A napköziben folytatódott! 😊)

 

kep2.jpgkep3.jpgkep1.jpg


Népkör utca

3.B KIRÁNDULÁS

 

Október 17-én a 3.b osztály a nagykőrösi Pálfája erdőben töltött egy napot  őszi tanulmányi kirándulás keretében. A kis csapat lelkes érdeklődéssel figyelte az őszi erdő nyújtotta szépségeket. A képek önmagukért beszélnek.


Népkör utca

ÉRZÉKENYÍTŐ FOGLALKOZÁS

 

Október a látás hónapja. Ebből az alkalomból látogatott el hozzánk Pap Anita, Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének elnöke és kolléganője.
Az érzékenyítő foglalkozáson a gyerekek átérezhették,hogy milyen nehézségeket kell leküzdenie egy látássérült embernek, milyen segítő eszközök állnak rendelkezésére. Ezen kívül a segítségadás módjaiba is betekintést kaptak a gyerekek.


Köszönjük az érdekes, játékos, sokszínű, hasznos foglalkozást!


Eötvös tér

HATÁRTALANUL, SZÉKELYFÖLD

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 50 diákja és 3 pedagógusa október második hetét Erdélyben töltötte. Bővebben: ITT


Eötvös tér

II. VÁROSI ÍJÁSZVERSENY

 

Az idén is megrendeztük a városi íjászversenyt. Az indulók száma több volt mint a tavalyi évben, annak ellenére, hogy csak két iskola képviseltette magát. (Szent Kereszt Katolikus Iskola, Táncsics)


Eötvös tér

BENEDEK ELEK KISTÉRSÉGI SZÖVEGÉRTÉSI VERSENY

 

2018. október 10-én iskolánkban immár 8. alkalommal rendeztük meg a Benedek Elek nevét viselő kistérségi szövegértési versenyt. Ebben az évben 17 iskola, 3. és 4. osztályos kisdiákját, több mint 150 gyermeket köszönthettünk az ünnepélyes megnyitón.


Eötvös tér

ZENEI VILÁGNAP

 

„Az ének hűség otthonunkhoz, hűség múltunkhoz, édesapánkhoz, édesanyánkhoz, történelmünkhöz. Hűség az anyanyelvhez, hűség önmagunkhoz. Fontos éltető erő sok gonddal, bajjal küszködő világunkban, erőt ad a jövőért vívott kemény harcainkban. Aki énekel, nem magára gondol elsősorban. Azért énekel, mert az ének kitárulkozás, az ének vallomás, az ének vigasz, eszköz a másik emberhez, egy nagyobb közösséghez. Az ének a lélek megtartó ereje, azért van, hogy a szív el ne hervadjon.”(M.M.)

 

Az UNESCO Zenei Tanácsának felkérésére 1975-ben a világhírű hegedűművész és karmester Yehudi Menuhin meghirdette a Zene Világnapját október elsejére .
Iskolánk minden évben ,immár 12 esztendeje összehívja a Szabadság térre a nagycsoportos óvodasokat egy közös éneklésre.
A rendezvényt dr Nagyné Kecskeméti Ágnes énektanárnő szervezi ,játszik ,énekel szívvel-lélekkel az apróságokkal és a kilátogató alsó tagozatos tanulókkal,ezzel is népszerűsítve a zene szeretetét.


Népkör utca

2.B KARATE FOGLALKOZÁS

 

Testnevelés órán Babicz László látogatott el hozzánk és tartott foglalkozást a gyerekeinknek. A gyakorlatok mellett játékos fogócska is szerepelt a foglalkozáson. Fegyelem, önfegyelem, pontosság, kitartás, amire szüksége volt a gyerekeknek a feladatok sikeres végrehajtásához.


Eötvös tér

BOLDOG ISKOLA

 

Szeptember a hála hónapja.


Népkör utca

2.B RAJZFOGLALKOZÁS

 

Egy újabb foglalkozás Vámos Robival, és két Gyémántjával: Lilivel és Bebivel. Táblai közös rajz, színező készítés, színezés, gyönyörű zene és rengeteg jókedv.


Népkör utca

GESZTI-FESZTI-VÁL

 

Úton, útfélen gurul, pottyant, sokszor nagyon útban van, de nekünk kincset ért. Dobtuk, gurítottuk, átugrottuk, pakoltuk, daloltuk, szavaltuk és megfejtettük. Éljen a gesztenye! Megrendeztük az első Gesztenye Délutánt, azaz Geszti Feszti-vált!


Eötvös tér

ŐSZI UDVARSZÉPÍTÉS A TÁNCSICS ISKOLÁBAN

 

2018. szeptember 28-án, pénteken délután a felsőtagozatos tanulóinkkal megtartottuk az idei első udvarszépítést, melynek keretében összeszedtük a szemetet az iskola udvarán és körülötte. Megöntöztük a tavalyi tanévben osztályonként örökbefogadott vrágokat. Felsöprögettük az iskola udvarát és felástuk a távolugró gödröt és az alsósok homokozóját. Sok osztályból jöttek lelkes önkéntesek /5. a- 2 fő, 5. b- 1 fő, 5. z- 7 fő, 6. a- 7 fő, 6. i- 6 fő, 7. a- 3 fő, 7. i- 2 fő, 8. i- 2 fő és 8. z- 2 fő/, akik munkájának eredményeként egy tiszta és rendezett udvar fogja várni a hétfőn iskolába érkezőket.
Köszönjük szépen segítségüket az iskola nevében! Számítunk további közreműködésükre a jövőben is!

 

Bathó Zoltán /DÖK segítő pedagógus/ és Etédiné Kovács Mária


Eötvös tér

KOSSUTH TOBORZÓ

 

Idén is elhangzott a Kossuth-beszéd, Cegléden a Toborzó részeként. Mint minden évben, most is ceglédi gyerekek előtt mondta el a néhai államférfi hadba hívó gondolatait Szabó Antal. A Katolikus templom előtti téren több száz diák énekelt Kossuth nótákat, a Táncsics iskola zene tagozatos tanulóinak közreműködésével.


Budai út

NAPKÖZIS ERZSÉBET TÁBOR A BUDAI ÚTON

 

Iskolánk 2 sikeres pályázatot nyújtott Napközis Erzsébet Tábor megszervezésére. Nyáron turnusonként 56-56 gyerek táborozott. Az iskola udvarán csapatjátékokat játszottunk. Nagy sikere volt a Vizes sorversenynek és az "Egy perc és nyersz" játékoknak. Az udvaron sok fa és a bokor lehetőséget adott számháború lejátszására. A közeli kalandparkban és a strandon is a mozgásé volt a főszerep. Szinte minden napra jutott egy kis rajzolás, festés, ill. kézműveskedés. Mindkét hetet kirándulással zártuk. Az I. turnus úticélja Szentendre volt, a II. turnus végén pedig Mátrába mentünk.


Budai út

ERZSÉBET TÁBOR

 

Az iskolánk 2018. június 3. hetében egy egyhetes táborozást nyert „A Tábor összeköt - Erzsébet Táborok” elnevezésű projekt keretében a Fonyódligeti Erzsébet-táborba. 30 tanuló (6. és 7. osztályosok) 3 tanár kíséretében vakációzhatott a Balaton partján, sokak közülük most jártak ott először. A Balaton adta lehetőségek során a sárkányhajózhattunk, sétahajóztunk közben megismertük  a Balaton élővilágát. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendett vízi és szárazföldi kalandpark. Az élményekre fókuszáló tartalmas vakációs mindennapok részeként sportprogramok, íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, óriás trambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, könnyűzenei koncertek és táncház is színesítette a tábori programpalettát.


Népkör utca

 

RAJZKÉSZSÉG FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS

 

2018.09.21-én ismét ellátogatott hozzánk Vámos Robi. A szokásos, jó hangulatú rajzkészség fejlesztő foglalkozásokon a gyerekek megtapasztalhatták a közös rajzolás örömét, és az árnyékolás, tónusozás alapvető módjaival ismerkedhettek meg. 


Népkör utca

 

OSZTÁLYTEREM, FOLYOSÓ DEKORÁCIÓ

 

Szép dekorációkkal igyekszünk barátságosabbá tenni az osztálytermünket, a folyosót, hogy gyerekeink minél otthonosabban érezzék magukat az iskolában.


Népkör utca

 
JUDO BEMUTATÓ
 

Rendhagyó tornaórával ébredtek 2018.09.11-én reggel iskolánk diákjai. A CVSE Judo Szakosztálya képviseletében, Vég Luca, Patyi Csanád és Sági Mátyás, tartottak egy rövid bemutatót. A kedvébresztő után a bátrabbak tatamira vethették magukat és testközelből is gyűjthettek új sport élményeket.


Eötvös tér

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG

 

A tanévnyitó ünnepséget 2018.09.04-én megtartottuk reggel 8. órakor.