Nálunk járt a Vándor Meseíró, Böde Péter

A Selyem utcai épületünkben tartott nagyszerű író-olvasó találkozók alkalmával saját készítésű könyvein keresztül, játékos formában tanulhattak a tanulók  az állat- és növényvilágról, valamint a magyar nyelv szépségébe, sokszínűségébe az olvasás és alkotás örömébe engedett betekintést az író. 


Rendhagyó ének órát tartott Nagy Csaba, Rákóczi nyomában címmel

 


Nyílt napot tartott a Ceglédi Rendőrkapitányság április 26-án, melyen részt vett iskolánk 5.i osztálya is. Az évenkénti hagyománynak örvendő rendezvény célja, hogy az állampolgárok részletes betekintést nyerjenek a rendőrők munkájának működésébe.


" MONDJ EGY VERSET" a Költészet napján, 2016.április 11.

Iskolánk tanulói is részt vettek a ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár által megrendezett Maratoni versmondáson, melynek helyszíne a Szabadság tér volt.

 


 Záró ovis nyelvi foglalkozás, 2016.április 7.

 


 

Dobd a kosárba" versenysorozat megyei fordulóján Nagykőrösön,

2016.03.19-én sikeresen szerepeltek  iskolánk  tanulói, Horváth Marcellné felkészítésével.

 

 

 

I. helyezés 2. i osztály tanulói:

 

 Babicz Martin, Csurgai Anna , Dombai Ottó , Domoki Lázár, Gyura Kelli,

 

 Határ Nikoletta, Kneif Martin, Konyicsák Bence, Magyar Nimród, Szebeni Zoé

 

 Vig Klaudia, Zentai Gábor

 

 

 

I. helyezés  és tovább jutás az országos döntőbe 4.i-és 5.i osztály tanulói:

 

 Bóbis Milán 4.i   Bretus Gábor 4.i   Csiszár Blanka 4.i  Dengi Dominik 4.i  Egyed Szabolcs 4.i

 

 Eszes Erik 4.i Fehér Dorina 4.i  Kapusi Annamária 4.i  Kovács Benedek 4.i  Móricz Virág 4.i

 

 Ráduly Csilla 4.i Zsíros Tamás 4.i  Zentai Lilla 5.i

 

 

  

„TISZÁN INNEN – DUNÁN TÚL”

ORSZÁGOS NÉPDALÉNEKLÉSI MINŐSÍTŐ VERSENY

PEST MEGYEI FORDULÓJA

2016.március 5.

1.

2.

 

3.

 


Eredményhirdetés


 

Iskolánk vendége volt egy portugál diák, aki egy vidám délután keretében érdekes beszámolót tartott.


Pillanatképek a csütörtök délutánonkénti játékos angol-német foglalkozásokról.

 


 

Alsós Farsang, 2016.február 5.

 


 

 Táblaavatás,2016. január 26.

 

 


Mesevetélkedő a napköziben , 2016. január 22Iskolánk több osztálya vett részt január 22-én, a magyar kultúra napján, az Együtt szaval a nemzet című programban. A közös versmondás célja nemzeti tudatunk erősítése és kultúránk ápolása.


 2015.november 26. A ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola csapata nagy fölénnyel megnyerte a sportcsarnokban rendezett körzeti sorversenyt, amelyen még 2 ceglédi és 1 abonyi csapat vett részt, így indulhat a megyei megmérettetésen.Kilencedik alkalommal rendeztek népdaléneklési versenyt november 25-én a Táncsics Mihály Általános Iskolában


2015. november 20-án, pénteken délután tartották iskolánk 3., 4., 5. és 6. osztályos, németes tanulói és német nyelvet tanító pedagógusai az immár hagyománnyá vált „Martinstag”-ot. Először egy rövid, német nyelvű videofilmmel idézték fel Márton nap történetét, Szent Márton legendáját és a Márton- napi szokásokat. A közös daltanulást játékos feladatok követték az ebédlőben, végül a gyerekek jóízűen elfogyasztották a lilahagymás- libazsíros kenyeret limonádéval.

 


 

 Mézes Reggeli a Táncsics iskolában

 

Csatlakozva a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Méhészeti Egyesület felhívásához  november 20-án iskolánkban is megrendezésre került az Európai Mézes Reggeli Program az első és másodikos tanulók számára. A kezdeményezés célja a méhek munkájának megismerése, az egészséges életmód népszerűsítése a helyben termelt élelmiszerek segítségével.

A rendezvény filmvetítéssel kezdődött, mely a méhek életéről szólt röviden. Ezt követte Petneházy Antal méhész bemutatója. A gyerekek közelebbről megismerkedhettek a kaptárokkal, a méhészek védőöltözetével. Természetesen megkóstolhatták a mézeket, ehettek vajas mézes kalácsot is.

Köszönjük a kalácsot a Cigle Kft.-nek, a finom mézet pedig Bálint László, Kohl Tamás, Kovács Viktor, Boda Nándor és Petneházy Antal termelőknek.

                                                               Csurgai Éva tanítónő


November második vasárnapján ünneplik az angolok a Nyelvtörő világnapot. Ez alkalomból mi is nyelvtörő versenyt hirdettünk az angol nyelvet tanuló diákjaink között. A fotókon a nyelvüket angolul legügyesebben pörgető diákok láthatók. Gratulálunk nekik!


Hangszerbemutató az óvodásoknak, 2015.november 10-11.


 

Libamenet. Az alsós Táncsicsosok Márton napi felvonulása, 2015.november 10.5. és 6. évfolyamos, angol nyelvet tanuló diákok Halloweenpartyja, 2015.10.22.

 Délutáni Halloweenparty az alsó tagozaton, 2015.10.22.

Szeretnénk megköszönni a szülők fantasztikus hozzáállását, a napközis munkaközösség és a kollégák munkáját, mellyel hozzájárultak  "TÖKjól" sikerült délutáni partinkhoz. :)  

 

.....és a csodás tökeink :)

 


 

KIRÁNDULÁS A JÁSZBERÉNYI ÁLLATKERTBE 

 Hagyományainkhoz híven minden tanévben kirándulást szervezünk a 7. évfolyam részére. Biológiai tanulmányainkban ekkor ismerkedünk a távoli tájak élővilágával. A Jászberényi Állatkert közelsége és programjai (állatetetések) segítenek a tananyag elmélyítésében és az elméleti ismeretek gyakorlatban való megfigyelésében.Az évfolyam tanulói közül 52 fő vett részt a kiránduláson. Az ott szerzett ismeretekből biológia órán totót töltöttek ki tanulóink.

Valamennyien jól éreztük magunkat.   (Etédiné Kovács Mária)


 

Városi atlétikai verseny "Táncsicsos szemmel", 2015.10.07., CVSE pálya

(Kenyó Ferenc fotói)


Benedek Elek kistérségi szövegértési verseny, 2015.október 7.


A Zene Világnapja a Táncsicsban, 2015. október 1.


Szekeres Erzsébet textilművész "A tűzmadár" című kiállításának megnyitóján vettek részt iskolánk 2.z osztályos tanulói, valamint a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola 2.a osztályosai.


 

Őszi sport- és váltóverseny a napköziben


Picurfutam- Kerékpáros ügyességi és közlekedésbiztonsági túra

Iskolánk tanulói is részt vettek a szeptember 20-án megrendezett Picurfutamon. A reggeli esőzés ellenére is sok diák és szülő pattant nyeregbe, hogy teljesítsék a kijelölt útvonalon elhelyezett feladatokat. A célállomás a Vörösmarty tér volt ahol a  a túrát teljesítők pogácsát és kölyökpezsgőt kaptak, jutalomban is részesültek, újabb feladatokat hajthattak végre, lovagolhattak,  és felpattanhattak egészen vicces és furcsa drótszamarakra is. A jó sikerült rendezvényt végül a nap sugarai is megjutalmazták.


 


Iskolaszépítés, 2015.szept.18.

Immár hagyomány iskolánkban, hogy szeptember hónapban,- a Takarítási Világnap alkalmából- iskolaszépítési akciót szervezünk. Felsős tanulóink ismét szép számmal (50 fő) érkeztek a délutáni önkéntes munkára, de a kisebbek is örömmel segítettek nekik. Rendeztük a tavasszal elültetett virágokat, az iskola udvarát és környékét, valamint az Eötvös teret. Jó érzés volt látni, hogy gyermekeink örömmel vesznek részt környezetük szebbé tételében.

 

Köszönjük munkátokat!  A DÖK nevében, Bathó Zoltán és Etédiné Kovács Mária

 Elkészült a Selyem utcai épületünk. Kis lakói nagy örömmel használják az felújított épületet.

Ilyen volt.....

...ilyen lett.

 


Tanévnyitó és az új játszótér


 

343280
MaMa20
TegnapTegnap138
Ezen a hétenEzen a héten20
Ebben a hónapbanEbben a hónapban2899
ÖsszesenÖsszesen343280

Fenntarthatosag

/images/FTH_jelveny.png

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.