Gólyatábor -  Leendő 1.z és 1.i osztály, 2014.június 19-20.

 


Tanévzáró, 2014.június 13.

 

 


Ballagás, 2014.június 13.

 


  A 4.i. osztály versenygyőztesei:

Füle Erik, Mótyán Roland, Fekete Koppány, Ádám Bence, Szász Judit, Éhmann Nikolett, Herteg Alexandra (álló sor) Barkó Bence, Végh Milán, Zsiros Máté, Kovács Dávid, Ecser Gergő (alsó sor)

 

 


 

"Hangold újra!" Gyermek Zenei Fesztivál a Táncsicsban

és a Nagykoncert, 2014. június 6.

 

           "Hangszersimogató" és a népi játékok kavalkádja

 

       A nap fénypontja: Nagykoncert a Gál József Sportcsarnokban

 


Nyugdíjas pedagógusok köszöntése, 2014. június 3.

4.z osztályos gyerekek műsora

 


 

A "Hangold újra" koncert próbáján

Bársony Bálint 150-200 gyerekkel közösen gyakorolt a 2014.június 6-án 15 órakor kezdődő nagykoncertre.Fodor Gábor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerületének igazgatója is megénekeltette a gyerekeket.


Alsós Táncsics Est, 2014.május 16.

 

 


Felsős Táncsics Est, 2014.május 9.

 


Játszottunk.....határok nélkül, 2014. április 25.


 

Április 24-én iskolánk 1-2. korcsoportos tanulói a Bozsik program keretén belül megrendezésre kerülő labdarúgó tornán vettek részt. A jó hangulatú,sportos délutánon a Budai útról, Népkör utcából és az Eötvös téri épületünkból közel 100 diák tért haza éremmel.
 
 
 

2014.04.11. 12 órás versmondás a költészet napján, amelyen iskolánk tanulói is részt vettek

 


 

Ügyes kosarasaink..

 3-4.osztályos csapatunk megnyerte a "Dobd a kosárba" program által szervezett megyei kosárlabda versenyt és ezzel bejutott a május 2-án megrendezésre kerülő országos versenyre.

 


Egészségnap, 2014.április 4. 

(Közlekedésbiztonság, Bűnmegelőzés, Az internet veszélyei)

  


„Pindúr-Pandúr” a Táncsicsban"

 2014. 03. 28-án a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában rendezte meg a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Baleset-Megelőzési Bizottsága a „Pindúr-Pandúr” vetélkedőt a város óvodásainak és alsó tagozatos tanulóinak. A rendezvényt megnyitotta Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes. Meghívottak között volt Földi László polgármester, Török Csaba r. alezredes és az intézmény igazgatója Rimóczi Gábor.

A műsort Tomi Bohóc kezdte, majd kutyás bemutató következett. A gyerekek játékos KRESZ Tesztet töltöttek ki, majd kerékpáros ügyességi versenyen mérték össze tudásukat. Az udvaron álló tűzoltó és mentőautókat megtekintették az iskola tanulói is. Eredményhirdetéskor értékes jutalmakat vettek át a részt vevők (kerékpárt, könyveket, társasjátékokat). A színvonalas rendezvény a gyerekek nagy örömére Anita koncertjével záródott.

 

Megnyitó és játékos KRESZ teszt

  

 
 Tomi Bohóc

 

 

Kutyás bemutató

 

 Kerékpáros ügyességi verseny

 

  Eredményhirdetés

  

  Sárközi Anita koncertje

  


 


Vetélkedő és plakátkészítés a "Víz világnapja" alkalmából,

2014. március 21.

 

  


 Séta a Szabadság térre, 2014.március 14.

 


Tűzoltók jártak a Táncsicsban

Rendhagyó környezetismeret órán vettek részt a 3.a osztály tanulói. Egyik társuk,- Kovács Lili-édesapját hívták meg, aki tűzoltó, hogy az aktuális tananyagról, a tűzről tartson órát. Kovács apuka tűzoltóautóval érkezett az iskolába. Így nem csak megtanulták a tankönyv anyagát, hanem közelebbről is megnézhették a tűzoltóautó belsejét, felszerelését. Kérdéseket is feltehettek a tűzoltó bácsiknak. A másik két harmadikos osztály is szívesen vett részt a rendhagyó órákon, de sajnos a 3.órában riasztást kaptak a tűzoltók, sietniük kellett segíteni.

Köszönettel tartozunk Kovács János tűzoltó apukának, aki társai segítségével megismertette a gyerekekkel a tűz veszélyeit és a tűzoltók munkáját.

                                                                             Hortiné Márkus Zsuzsanna, a 3.a osztályfőnöke

 


 

Iskolánkban került megrendezésre a "Tiszán innen- Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny Pest megyei fordulója,   2014.március 7.

 

 

 


Iskola előkészítő foglalkozások óvodásoknak

 


 

 Ásványtani hét


 

Itt a farsang, áll a bál....képek az alsós farsangról, 2014.február 7.