Tartalomjegyzék

 

BOLDOGSÁGÓRA PROGRAM

 

Iskolánkban célul tűztük ki, hogy a hagyományos tudásátadás mellett tanulóinknak segítséget nyújtsunk a boldogságra való képesség fejlesztéséhez! Ezért a Táncsics Mihály Általános Iskola 2.z osztálya csatlakozott a Boldogságóra program csapatához.

A programot a Jobb Veled a Világ Alapítvány működteti Bagdi Bella elnökletével, fővédnöke pedig dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. (Bővebben: http://boldogsagora.hu/tajekoztato/)

A 2017/18-as tanévtől iskolánk a Boldog Iskola cím tulajdonosa.

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

 

Az egyes témakörök sorrendben:

1. Boldogságfokozó hála

2. Optimizmus gyakorlása

3. Kapcsolatok ápolása

4. Boldogító jócselekedetek

5. Célok kitűzése és elérése

6. Megküzdési stratégiák

7. Apró örömök élvezete

8. Megbocsátás

9. Testmozgás

10. Fenntartható boldogság

 

A boldogságórákon végzett gyakorlatok:

- növelik a gyermekek boldogságszintjét

- erősítik önbizalmukat, kitartásukat

- csökkentik szorongásukat

- fokozzák a koncentrációs képességüket

- fejlesztik kreativitásukat.

 

A boldogságórák eredményeként tanulóink képesek megbirkózni a problémákkal, megoldandó feladatként kezelik a mindennapok kihívásait. Észreveszik az élet szépségeit, apró örömeit, optimista és magabiztos gyermekekké, majdan pedig boldog, határozott és pozitív énképpel rendelkező felnőtté válhatnak.


 

2016. JOBB VELED A VILÁG PROGRAMHOZ CSATLAKOZÁS

 

A 2.z osztály tanulói 2016-ban csatlakoztak a Jobb Veled a Világ alapítvány Boldogságprogramjához.

Sikeres pályázatuk eredményeképpen a Táncsics Mihály Általános Iskola elnyerte és egy éven át viselheti a Boldog Iskola kitüntető címet.

Az erről szóló Oklevelet ünnepélyes keretek között adták át október 5-én , a Boldogságprogram szakmai napján ,amelyen iskolánkat  Kisné Demény Erzsébet igazgatóhelyettes és Lomniciné Kancsár Margit, a 2.z osztályfőnöke képviselte.

 

Boldog_Iskola_Oklevel.jpgBoldog_Iskola_1.jpg


 

2016. OKTÓBER - BOLDOG ISKOLA DÍJÁTADÓ

 

A 3.z osztály tanulói 2016-ban csatlakoztak a Jobb Veled a Világ alapítvány Boldogságprogramjához.

Sikeres pályázatuk eredményeképpen a Táncsics Mihály Általános Iskola elnyerte és egy éven át viselhette a Boldog Iskola kitüntető címet.

Az osztály tanulói osztályfőnökük, Lomniciné Kancsár Margit segítségével megismerkedtek a boldogságprogram tíz témakörével, és nagy örömmel dolgozták fel az egyes témakörök alsósoknak szánt feladatait. A tanév végén pedig egyöntetűen a folytatás mellett döntöttek.

Rimóczi Gábor Igazgató Úr támogatásával újabb pályázatot nyújtottak be a Boldog Iskola cím további egy évre szóló elnyerésének reményében.

Pályázatuk sikeres elbírálásának eredményeképpen Kisné Demény Erzsébet Igazgatóhelyettes Asszony,a program intézményi koordinátora  és Lomniciné Kancsár Margit osztályfőnök részt vehetett október 1-jén az ünnepélyes díjátadón az Erkel Színházban.

Örömünket fokozza, hogy ebben a tanévben Bognárné Szepes Orsolya és Fodor   Edit kolléganőnk is több osztállyal csatlakozott a programhoz.

 

2019-02-27_122032.jpg2019-02-27_121935.jpg


 

2018/19. ELISMERÉS

 

A 2. z osztály idén is csatlakozott a Föld napja alkalmából életre hívott „Énekelj a Földért!”  kezdeményezéshez.

A „Gyújts egy gyertyát a Földért c. dalt több száz csoport, mintegy 45.000 ember énekelte, köztük a mi osztályunk „dalos törpjei” is.

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, Bagdi Bella elismerő oklevéllel jutalmazta, illetve köszönte meg, hogy részesei voltunk ennek a nem mindennapi eseménynek!