„Ha egy nap nem tartod képesnek magad arra, hogy bajnok legyél, akkor nem a megfelelő dolgot csinálod. Bízok a képességeimben, és igen, az az álmom, hogy bajnok legyek. Ha van egy álmod, harcolnod kell azért, hogy valósággá váljon.”

                                                                                           (Felipe Massa)

 

Jó Tanuló, Jó Sportoló Díj 2015

Klemenc Petra

8. é. osztályos tanuló

 

 a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában töltött 8 év alatt többnyire jeles tanulmányi eredménnyel zárta a tanéveket. Az iskola mindennapjainak aktív részese volt, évekig osztálytitkárként tevékenykedett.

A városi és területi sportversenyeken rendszeresen és lelkesen képviselte iskoláját. Kiemelkedő teljesítményt ért el futóversenyeken és csapatjátékokban is.

2009 óta versenyszerűen sportol, a ceglédi FIT-KID szakosztályának oszlopos tagja. Rendszeres résztvevője az országos és kontinentális versenyeknek is.

Legkiemelkedőbb eredményei között a Magyar bajnok cím, az Európa-bajnokság 2. helyezése és Grand Prix 1. helyezése egyaránt megtalálható. Legutóbb, alig néhány napja már diákolimpiai bajnokként is köszönthettük.

Kiváló sport- és tanulmányi eredményeit céltudatosságának, kitartásának, kiemelkedő szorgalmának köszönheti. Hatalmas akaraterővel küzd azért, hogy a következő Európa-bajnokságról bajnoki címmel térhessen haza.

Ehhez kívánunk Neki sok szerencsét és kitartást!

 

Cegléd, 2015. június 20.

 

                                                     Rimóczi Gábor

                                                    igazgató


 „Az alkotó ember előtt végtelen a tér. De ha tudásunkat nem is használjuk fel feltétlenül újabb alkotásra, akkor is minden ismeret még gyönyörűbbé teszi előttünk a világot.”

                                                                                       (Öveges József)

Táncsics-díj 2015

Fakan Péter

8. é. osztályos tanuló

 

a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában 8 tanéven át töretlen szorgalommal és kitartással végezte tanulmányait. Ennek eredményeként minden évben kitűnő eredményű bizonyítványt tudhatott magáénak.

Általános iskolai tanulmányai alatt gyakran szerepelt különböző tanulmányi versenyeken, mind a humán, mind a reáltudományok területén kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. A német nyelv és a történelem szeretete nála a fizika, a kémia és a matematika iránti érdeklődéssel párosul.

Legkiemelkedőbb versenyeredményeit fizikából és kémiából érte el: a Rácz Zsolt Fizika Megyei Emlékversenyen és a Hevesy György Országos Kémiaverseny megyei fordulójában egyaránt 3., az iskolánk egykori tanáráról elnevezett Szűcs Béla Kémiaversenyen pedig 4. helyezést ért el.

Nemcsak egyéni eredményeire lehet büszke, a gazdálkodói-vállalkozói versenyen megszerzett 3. helyezéssel csapattársaival együtt is bebizonyíthatta sokoldalúságát, széleskörű ismereteit.

Csendes, szerény egyéniségével méltán vívta ki tanárai és osztálytársai szeretetét, elismerését. Tanulmányait Budapesten, német nemzetiségi gimnáziumban folytatja, melyhez sok sikert, további szép eredményeket kívánunk!

 

Cegléd, 2015. június 20.

                                                                                             Rimóczi Gábor

                                                                                                  igazgató


 
A Rézsarkantyú énekegyüttes szereplése Szentegyházán
 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola büszkeségei, a négy aranytorkú nyolcadikos fiú alkotta Rézsarkantyú együttes igazi különlegességnek számít, hiszen kevés kamaszkorú fiút lehet rábírni arra, hogy magyar népdalokat énekeljen, és azzal még színpadra is kiálljon. Kis Attila Andor, Fityó Dániel, Gabai Martin és Lipák Gyula azok közé a fiatalok közé tartozik, akik noszogatás nélkül is szívesen énekelnek, a maguk és mások örömére. Iskolánk rendezi hagyományosan az Országos Népdaléneklési Verseny megyei fordulóját. A sok lányhang közül már akkor is kitűnt a fiúk zengő énekszava, így egyenes út vezetett az országos fordulóig. Énektanáruk, Wendler Tibor a dalok kiválasztásában, a felkészítésben volt a fiúk segítségére, de a biztos énektudás mellett magával ragadó egyéniségük, bátor kiállásuk, színpadi rutinjuk is hozzásegítette őket a kiemelt arany minősítéshez. A siker több fellépést is hozott nekik, énekeltek az immár táncsicsos hagyományként megrendezett Gyermek Zenei Fesztiválon is, de az igazi jutalom az erdélyi testvérváros, Szentegyháza meghívása volt számukra.

Június 12-én pénteken kora reggel indultak a számukra eddig ismeretlen úti cél felé, és mire megérkeztek, mindnyájukat rabul ejtette az erdélyi táj szépsége. A fellépésük az ottani városnapok részét képezte, helyi és más testvérvárosokból meghívott népzenei-néptáncos csoportokkal léptek egy színpadra a helyi sportpályán felállított szabadtéri színpadon, csodás hegyekkel a háttérben. A kötetlen fesztiválhangulat alapzaja azon nyomban megszűnt, amikor a szép szál fiúk fehér ingükben, fekete mellényben színpadra léptek és rákezdtek a katonadalokra. A helyieket különösen magával ragadta némelyik dal torokszorító szövege, de ugyanolyan hálás közönségre leltek a vidámabb dalok is. Élmény volt nézni és hallgatni ezeket a fiúkat, Cegléd városa büszke lehet rá, hogy ilyen színvonalas testvérvárosi üzenetet küldött Szentegyházának.

A helyiek szíves vendéglátására jellemző, hogy bár minden ételt nem tudtak a legények megkóstolni, ami a rendezvényt kísérő főzőversenyen az üstökben rotyogott, aznap vacsorára kóstolót küldtek nekik.

Sok szabadidejük nem volt a fiúknak, hiszen hétfőn még iskolai elfoglaltságaik voltak, de néhány izgalmas és gyönyörű kaland még belefért a programba. Bizonyára sokáig nem fog feledésbe merülni a meredek hegyi út óriás „kavicsok” közt a lemenő nap fényénél, a tátott csőrű növendék holló elől való fejvesztett menekülés, vagy a patak mentén tett kemény túra a függőhidakkal az almási barlang felé.

Hogy miért vagyok ebben annyira biztos? Mert ott lehettem velük. A gyerekek, a Táncsics iskola és a magam nevében mondok hálás köszönetet a város vezetésének azért, hogy ilyen lehetőséget kaptunk, és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak.

 

Kisné Demény Erzsébet

igazgatóhelyettes

Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

 

 Képtalálat a következőre: „gyermekzenei fesztivál”

II. Gyermek Zenei Fesztivál

  

És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek.” Ezzel a megzenésített Babits Mihály verssel vette kezdetét június 5-én, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános iskolában megrendezett II. Gyermek Zenei Fesztivál. Rimóczi Gábor az iskola igazgatója, Fodor Gábor tankerületi igazgatót kérte fel a rendezvény megnyitására.

 

Fodor Gábor elmondta: úgy gondolja egy hagyományteremtő eseményt indítottak tavaly útjára, amikor megrendezték az első Gyermek Zenei Fesztivált, ahol több száz gyermek énekelhetett együtt. Idén, mindenki nagy örömére ez újra sikerülhetett.

 

Az emelkedett hangulatú, gyerekzsivajjal és szép énekhanggal megtelt rendezvényen, a délelőtt folyamán felléptek a Táncsics Mihály Általános Iskola alsós zenetagozatos tanulói és az iskola 60 éves zenetagozata, a Várkonyi István Általános Iskola Diákzenekara, a Református Általános Iskola növendékei és a Losontzi István EGYMI Kollégium és Gyermekotthon tanulói.

  

Kísérő rendezvényként megtartották a városi tavaszi sport- és egészségnapot, valamint az érdeklődők megtekinthették Kökényné Fehér Erzsébet festőművész képeit is az ebédlőben. Az alkotó egykor Táncsicsos diák volt. Erzsébetet az iskola igazgatója, Rimóczi Gábor kérte fel képeinek kiállítására a tanintézményben. A tárlaton 68 festménye tekinthető meg.

 

 http://www.cegledinfo.hu/index.php?t=24&id=4622

 

http://www.infocegled.hu/hir_olvas/permalink:tobb-szaz-gyerek-enekelt-egyutt-2015-06-07-165118/

  

                                                                                   Szöveg és fotók: Kovács Diána

 

 


 

 

 

 
 
 
(további információ a szövegre kattintva érhető el)
 


 
 

 


 

HAPPY-HÉT

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános iskolában

2015 március 23. – 27.

(további információ a szövegre kattintva olvasható)

Az eseményról készült képek a "Diákélet, fényképek/2014./2015.tanév"menüpont alatt láthatóak

 


 

 

Fellépés a Nemzeti Színházban

 Március 8-án, vasárnap a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 30 tanulója irodalmi összeállítással idézte fel 1848. március 15. eseményeit Budapesten a Nemzeti Színház Gobbi Hilda-színpadán.

A felkérés még januárban érkezett a KLIK Ceglédi Tankerületének igazgatójától, Fodor Gábor úrtól és Domonkos Márta referenstől, a program koordinátorától.
A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és kollégája, Rubold Ödön színművész közel fél éve indították „Kölyöknap” elnevezésű, vasárnap délelőttönként megrendezésre kerülő, a családokat a színházba csalogató, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató, tartalmas tematikus programjukat.
Egy héttel nemzeti ünnepünk előtt az 1848-as forradalom volt a téma.Az előtérben kézműves és drámafoglalkozások keretében elevenítették fel szülők és gyerekek a dicső nap történéseit.
Mi, Tácsisosok a Gobbi Hilda-színpadon mutattuk be félórás műsorunkat telt ház előtt a program résztvevőinek és a minket kísérő szülőknek, hozzátartozóknak. Reviczky Gyula szavaival élve – álmodtunk és visszahívtuk a régit: játékunkkal életre keltettük Petőfi, Jókai, Szendrey Júlia, Vasvári és a nép lelkesedését, vágyait.
Felejthetetlen élményben volt részünk ezen a vasárnap délelőttön.
Köszönjük Fodor Gábor igazgató úrnak és Domonkos Márta referensnek, hogy a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolára esett a választásuk.

                                           Írták: Somodi Rudolfné és Hamar Lászlóné felkészítő tanárok
 
 Az eseményről készült képek a"Diákélet, fényképek" menüpont alatt találhatóak
 

Sportverseny a város iskolásainak

 

Első alkalommal rendezte meg iskolánk a városi általános iskolák alsó tagozatos tanulói részére az ügyességi sor- és váltóversenyét. A versenynek a Gál József Sportcsarnok adott otthont március 9-én. Változatos, izgalmas feladatokkal mérhették össze a csapatok a tudásukat, melyeket iskolánk egyik testnevelő tanára Pap Judit állított össze. Nagyon szoros versenyben az alábbi eredmény született:

 

1. Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola 
2. Várkonyi István Általános Iskola
3. Táncsics Mihály Általános Iskola 
4. Református Általános Iskola és Óvoda
5. Táncsics Mihály Általános Iskola Budai úti tagintézménye
6. Várkonyi István Általános Iskola Örkényi úti Tagintézménye
7. Losontzi István EGYMI

Minden résztvevő emlékérmet és oklevelet kapott, az első 3 helyezett érem díjazásban részesült. Köszönjük a lebonyolításhoz nyújtott támogatást: a KLIK-nek, a VÁRVAG KFT-nek, a városi Sportbizottság elnökének, Jezerniczky Attilának, a Táncsics Iskola nevelőinek, és a szülőknek.

 

 Az eseményről készült képek a"Diákélet, fényképek" menüpont alatt találhatóak
 
 

 
 

„Tiszán innen – Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny Pest megyei fordulója az

5–6., 7– 8. és 9-13. évfolyamos tanulók számára

2015. 

 

Iskolánkban 6. alkalommal került megrendezésre 2015. március 5-én a „Tiszán innen-Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny, Pest megyei fordulója. A megye tizenhét településéről, 13 iskolából, 140 tanuló nevezett a versenyre. Három életkori kategóriában szólóval, kisegyüttessel és énekegyüttessel lehetett nevezni.

Ebben az évben is igen nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, ezért két helyszínen folyt a vetélkedés.

A két zsűri Arany, Ezüst és Bronz minősítéssel értékelte a produkciókat, illetve az országos versenyre továbbjutókat Kiemelt Arannyal.

A zsűri tagjai voltak:

Belépő kategória: Lakosné Fülöp Ágnes és Bónácz Judit az Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény ének-zene tanárai, Sápi Tamásné iskolánk volt ének-zene tanára.

I-II. kategória: Garas Kálmánné, iskolánk volt ének-zene tanára, szaktanácsadó, Béres Judit az Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény ének-zene tanára, Béres Károly művészetoktatási szaktanácsadó, országos szakértő, a zsűri elnöke.

 

Eredményeik a "Versenyek, eredmények/Ének-zene" menüpont alatt találhatóak.

 

Az eseményről készült képek a "Diákélet, fényképek/2014./2015.tanév"menüpont alatt láthatóak

 

 

 


 

 

Tisztelt Szülők!

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola vezetősége szeretettel meghívja Önöket 2015.február 14-én tartandó

"Valentin Napi Jótékonysági Báljára˝

(részletes program a szövegre kattintva olvasható) 

 

 

 


 

"Az év idegennyelvtanára" Emlékdíj

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban adták át az év pedagógusainak odaítélt Velkey Imre-, Tóth-Czifra Mihály- és Dr. Rorák Imre Emlékdíjakat 2014. december 12-én. A Dr. Beck György által alapított díjakat minden évben egy-egy általános iskolai és középiskolai tanár kapja meg.

 

Idén elsőként a nemrégiben alapított „Az év idegennyelvtanárának” járó Dr. Rorák Imre Emlékdíjakat osztották ki, melyet az általános iskolásoknál Bathó Zoltán, iskolánk angol tanára kapta.

Szeretettel gratulálunk neki!

 


 

Hangszersimogató a Táncsics iskolában

November 17-én a 3. és 4. z-seknek hangszerbemutatót tartott Mucsi Gergő ütőhangszeres művész. Különböző dobokat és érdekesebbnél – érdekesebb hangszereket mutatott meg a gyerekeknek. Néhány hangszert ők is kezükbe vehettek, és megszólaltathatták. Az előadás végén egy nagy ütő együttes alakult a gyerekekből.

 

 

 a kép illusztráció

Képek megtekinthetőek a "Diákélet, Fényképek/2014./2015.tanév" menüpont alatt

 

 

 


 

ÓVODÁSOK A TÁNCSICS ÉNEK-ZENE TAGOZATÁN

 

November 12-én és 13-án délelőtt a város óvodák nagycsoportosait látta vendégül az iskola ének-zene tagozata.

Az iskola tanulói, akik egyben az Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény diákjai is, hangversenyt adtak a kis vendégeknek. Megmutatták hangszereiket, és egy-egy rövid darabot adtak elő nekik. Az óvodások érdeklődve figyelték a különböző hangszereken játszó gyerekeket.

A jól sikerült délelőtt közös énekszóval zárult.

 

 

 

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, Fényképek/2014./2015.tanév" menüpont alatt


 

Márton nap a Táncsicsban

Az intézmény életében jelenlevő többéves hagyománynak köszönhetően idén is felvonultak a gyerekek Márton nap alkalmából november 11-én délelőtt. A jeles nap kapcsán a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola mintegy félezer diákja sétált a hagyományéltetés jegyében.

http://cegledipanorama.hu/index.php/magazin/suli/4219-libás-dalok-a-belvárosban.html )

 

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, Fényképek/2014./2015.tanév" menüpont alatt

    


 

Zenei Világnap Iskolánkban

 

Október 1-je Zenei Világnap. Iskolánk ebben az évben is egy rendezvénysorozattal köszöntötte ezt az ünnepet.

 

Szeptember 29-én a város óvodásait hívtuk a Szabadság térre, hogy alsós osztályainkkal énekeljenek együtt. Örömünkre szolgált, hogy minden óvoda elfogadta meghívásunkat és boldog gyermekhanggal telt meg a városközpont.

 

A következő rendezvényünk még nagyobb érdeklődést váltott ki. Szeptember 30-ra a város általános és középiskoláit invitáltuk közös dalolásra, szintén a Szabadság térre. Minden iskolából eljöttek az énekelni szerető diákok, s több száz torokból szállt az ének. Felejthetetlen élményben volt része minden résztvevőnek.

 

Október 1-jén az iskola falain belül ünnepeltük a muzsika napját több programmal. Volt zenehallgatás, vetélkedő, megemlékezés és természetesen közös dalolás is. Tanulóink örömmel vettek részt ezeken a rendezvényeinken.

Az óvodásokkal való közös éneklésről készült képek megtekinthetőek a "Diékélet, fényképek/2014./2015,tanév" menüpont alatt

 


 

Felléptünk...

2014. szeptember 19-én a Református Gyülekezeti Házban került sor a Ceglédiek a Ceglédiekért Alapítvány beiskolázási támogatásának átadására. Ezen az ünnepségen ismét szép sikert arattak iskolánk 6.z. osztályos tanulói. A Galgamácsai lakodalmast adták elő az egybegyűlteknek. Szép csilingelő hangjukkal méltán emelték a rendezvény hangulatát.

 

 

343280
MaMa20
TegnapTegnap138
Ezen a hétenEzen a héten20
Ebben a hónapbanEbben a hónapban2899
ÖsszesenÖsszesen343280

Fenntarthatosag

/images/FTH_jelveny.png

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.