Gólyatábor

 

Kétnapos Gólyatáborban ismerkedhettek meg jobban az iskolával és a tanító nénikkel a kisgólyák a szeptemberi iskolakezdés előtt .

Képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek" menüpont alatt.

 


 
 

Gyermek zenei fesztivál

a Ceglédi Táncsics Mihály Általános IskolábanGyermekek százait megmozgató nagyszerű rendezvényt szervezett Fodor Gábor, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Pest Megyei Tankerületének igazgatója munkatársaival, a Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatójával, Rimóczi Gáborral és tantestületével június 6-án. A program eseményeit a város önkormányzata és szponzorok is támogatták.

Egész délelőtt megállás nélkül váltották egymást az iskola udvarán Ceglédről, valamint a környékről idesereglett általános iskolások, dallal, tánccal és muzsikával.

 Gazdag kínálatot élvezhetett a közönség. Akadt ott mindenféle zenei és tánc irányzat a zsoltártól a tánczenéig, a verbunkostól a palotásig egyaránt. Külön érdekesség volt a tornateremben megnyitott népi játékok kavalkádja, de sokan élvezték a kézműves foglalkozásokat is. Mindig telt házzal működött a „Hangszersimogató” terem, ahol a zeneiskola által biztosított zeneszerszámokkal testközelből ismerkedhettek a lurkók, természetesen tanári felügyelet mellett.

A fellépők elemózsiájáról, folyadékpótlásáról a szervezők gondoskodtak. A szülői munkaközösségek által készült különféle csemegékből is lehetett vásárolni. Ennek bevételét iskolai célokra fordítják. A Budai úti tagiskola például tizenhét, hetedik osztályos diákjuk nyári horvátországi táborozásának költségeihez járul hozzá ezzel az összeggel.
Rimóczi Gábor az iskola igazgatója elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az I. Ceglédi Gyermekzenei Fesztivált.

A nap fénypontja a 15.00-kor kezdődő óriási koncert volt a Gál József Sportcsarnokban, melyen 450 gyerek énekelte közösen a 11 dalból álló koncertprogramot Bársony Bálint zeneszerző és szövegíró vezényletével.

 A megjelenteket Földi László polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte. Felemelő élmény a több évszázados magyar ének- és kórushagyományok folytatását látni, hallani ezen a koncerten – mondta többek között megnyitó beszédében Selmeczi Zoltán a KLIK elnökhelyettese.
A nagykoncerten fellépő több száz diák a város és környéke általános iskoláiból verbuválódott össze. A rendezvény nagyszerű példáját mutatta a jó cél, a közös éneklés érdekében való összefogásnak, amelynek során állami és egyházi fenntartású iskolák diákjai együtt léptek színpadra.    ( Forrás: KÖD)

Köszönetünket fejezzük ki a színvonalas előadásokért a következő résztvevő iskoláknak, csoportoknak:

- Várkonyi István Általános Iskola, Cegléd

- Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Cegléd

- Református Általános Iskola és Óvoda, Cegléd

- Bihari János Zeneiskola, Abony

- Losontzi István EGYMI, Diákotthon és Gyermekotthon, Cegléd

- Hangtársulat, Cegléd

- Ceglédi Erkel Ferenc AlapfokúMűvészeti Iskola

- Rock suli, Cegléd

 

Valamint köszönjük Monori Tibornak, Monori Tamásnak és Monori Gergőnek az esemény hangtechnikájának biztosítását, irányítását és hogy a Hangszersimogatóhoz hangszereket biztosítottak.

 

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek/2013./2014. tanév" menüpontban

 
 
 

Két jól sikerült Táncsics Esttel büszkélkedhetünk

 

A 2014.május 16-án megrendezésre került Alsós Táncsics Est és a május 9-i Felsős Táncsics Est képei a "Diákélet, Fényképek / 2013./2014.tanév" menüpontban tekinthetőek meg.

 

 

 

 

„TISZÁN INNEN – DUNÁN TÚL”

ORSZÁGOS NÉPDALÉNEKLÉSI MINŐSÍTŐ VERSENY

PEST MEGYEI FORDULÓJA

 

Iskolánkban 5. alkalommal került megrendezésre 2014. március 7-én a „Tiszán innen-Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny, Pest megyei fordulója. A megye tizenhét településéről, 18 iskolából, 96 tanuló nevezett a versenyre. Három életkori kategóriában szólóval, kisegyüttessel és énekegyüttessel lehetett nevezni.

Ebben az évben is igen nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, ezért két helyszínen folyt a vetélkedés.

A két zsűri Arany, Ezüst és Bronz minősítéssel értékelte a produkciókat, a legjobbakat, illetve az országos versenyre továbbjutókat Kiemelt Arannyal.

A zsűri tagjai voltak:

Belépő kategória: Lakosné Fülöp Ágnes és Fazekas Zsuzsanna az Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény ének-zene tanárai, Sápi Tamásné iskolánk volt ének-zene tanára.

I-II. kategória: Szalai Miklós nyugalmazott karigazgató, a váci Apor Lázár Katolikus Főiskola tanára, Bónácz Judit az Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény ének-zene tanára, Béres Károly művészetoktatási szaktanácsadó, országos szakértő.

 
 Az eseményről készült képek a "Diákélet, fényképek/2013/2014.tanév" menüpontban, az eredmények pedig a "Versenyek, eredmények/ Ének-zene" menüpontban tekinthetőek meg.

 

 


Tisztelt Szülők!

2014.március 3-tól forgalmi rend változása lép életbe a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolát határoló két utcában. A Piac és a Hunyadi utca egyirányú forgalma megváltozik.

Cegléd, 2014. február 26.                                    Köszönöm:

                                                                                         Rimóczi Gábor

                                                                                            igazgató

 

 

 

 

 

Ásványtani hét

Február 3-7.e között e tanévben is ellátogatott hozzánk az esztergomi székhelyű GEODA ásványkiállítás. A Budai úti tagintézményünkben, a Népkör utcában és az Eötvös téri épületeinkben tanuló valamennyi osztály részt vett a foglalkozásokon. Tudásukat gyarapíthatták a hegységeket felépítő kőzetek és az azokat alkotó ásványok csodálatos világával. Az előadó személyisége és sokoldalú tudása garantálta az élményszerű ismeretszerzést, melynek aktív résztvevői voltak gyermekeink is.

 Jövőre visszavárjuk őket!

 

 

 

http://www.geoda.hu/

Etédiné Kovács Mária

                                                                                                                               tanár

 Fotók a "Diákélet, fényképek" menüben

 


 

 

 Az év Matematikatanára -- Tóth Czifra Mihály Emlékdíj általános iskolai kategória

 

A Kossuth Gimnáziumban adták át november 22-én ceglédi pedagógusoknak az Év Tanára díjakat. Az év Matematikatanára - Tóth Czifra Mihály Emlékdíj általános iskolai kategória díját a mi iskolánk tanára  Huszár Istvánné, Ági néni vehette át.

 

Szeretettel gratulálunk neki! 

 
 
 
                 
 

 

VII. Kodály Zoltán Népdaléneklési Verseny 2013.

 

Hetedik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a népdaléneklési versenyünket.

Most is, mint már az előző években oly, nagy volt az érdeklődés, hogy külön tartottuk meg az alsó, és külön a felső tagozatosoknak.

2013. november 19-én és 20-án került sor a versenyre.

Minden korosztálynak egy kötelező népdalt kellett elénekelni, majd utána egy három népdalból álló csokrot adtak elő a versenyzők.

A népdaléneklés mellett hangszer kategóriában is indulhattak a gyerekek.

A zsűri Arany, Ezüst és Bronz oklevéllel jutalmazta a résztvevőket és a legkiválóbbak Kiemelt Arany Minősítésben részesültek.

A legjobb produkció, elnyerte a fődíjat, mely egy serleg volt.

 

A verseny eredményei a  "Versenyek, eredmények" menüpontban, az esemény képei a "Diákélet, fényképek" menüben tekinthetőek meg.

 

 

 Márton- napi játékos délután (Martinstag)

 

Az 5. és 6. évfolyamos német nyelvet tanuló diákok számára 2013. november 14-én a német nyelvet tanító tanáraink Márton- napi játékos délutánt szerveztek. (Martinstag). A gyerekek különböző "állomásokon" izgalmas, tréfás, Márton nappal kapcsolatos feladatokat oldottak meg: lámpást készítettek, német nyelvű társasjátékkal játszottak, rejtvényt fejtettek és papírból készített libát etettek kukoricával. A feladatok teljesítése után tanulóink jóízűen fogyasztották el a libazsíros kenyeret és a teát. A remek hangulatú délutánt "székfoglaló" és "szófoci" játékokkal zártuk.

 

  Az  eseményen készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek" menüben


 

 

ÓVODÁSOK A TÁNCSICS ÉNEK-ZENE TAGOZATÁN

 

November 12-én és 13-án délelőtt a város óvodáinak nagycsoportosait látta vendégül az iskola ének-zene tagozata.

 

Az iskola tanulói hangversenyt adtak a kis vendégeknek. Megmutatták hangszereiket, és egy-egy rövid darabot adtak elő nekik. Az óvodások érdeklődve figyelték a különböző hangszereken játszó gyerekeket.

 

A jól sikerült délelőttök közös énekszóval zárultak.

 

 
 

 Az  eseményen készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek" menüben

 


 

 

5. és 6. évfolyamos angol nyelvet tanuló diákok Halloween Party-ja

 

Iskolánk 5. és 6. évfolyamos angol nyelvet tanuló diákjai számára 2013.október 25-én az angol nyelvet tanító tanáraink megrendezték az immáron hagyományosnak számító Halloween Party-t. A rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezek felvonulása után a gyerekeknek csapatokba szerveződve 4 állomáson kellett teljesíteniük különböző feladatokat. Voltak a Halloween ünnepével kapcsolatos angol nyelvű kvízkérdések, rémisztő puzzle kirakás, vízből almaevés, pálcikákból rémképkészítés, pókfújó verseny, Halloween-os "1 perc és nyersz" és még számos tréfás játék, izgalmas feladat. A "fárasztó munka" után jólesett elfogyasztani a  hangulatos Halloween uzsonnát (zsíros kenyér és tea). A remek hangulatot közös játékokkal fokoztuk, úgy mint múmiaöltöztető-, székfoglaló-, vagy seprűadogató verseny. A bulit egy kis disco-zással zártuk, ahol még cukorkaeső is volt! Reméljük, jövőre is hasonlóan rém jó Halloween Party-t tarthatunk tanulóinknak!

 
 
Az  eseményen készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek" menüben
 
 

          Zenei Világnap Iskolánkban  

Október 1-je Zenei Világnap. Iskolánk ebben az évben is egy rendezvénysorozattal köszöntötte ezt az ünnepet.

Szeptember 27-én a város óvodásait hívtuk a Szabadság térre, hogy alsós osztályainkkal énekeljenek együtt. Örömünkre szolgált, hogy minden óvoda elfogadta meghívásunkat és boldog gyermekhanggal telt meg a városközpont.

A következő rendezvényünk még nagyobb érdeklődést váltott ki. Szeptember 30-ra a város általános és középiskoláit invitáltuk közös dalolásra, szintén a Szabadság térre. Minden iskolából eljöttek az énekelni szerető diákok, s több száz torokból szállt az ének. Felejthetetlen élményben volt része minden résztvevőnek.

Október 1-jén az iskola falain belül ünnepeltük a muzsika napját több programmal. Volt zenehallgatás, vetélkedő, megemlékezés és természetesen közös dalolás is. Tanulóink örömmel vettek részt ezeken a rendezvényeinken.

 

Az  eseményen készült képek megtekinthetőek a "Diákélet, fényképek" menüben

 

 

343280
MaMa20
TegnapTegnap138
Ezen a hétenEzen a héten20
Ebben a hónapbanEbben a hónapban2899
ÖsszesenÖsszesen343280

Fenntarthatosag

/images/FTH_jelveny.png

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.