Korábbi cikkek, képek az Archívumban és a Galériában érhetőek el.


 


 

Kérjük azon gondviselőket, akik ezt az üzenetet olvassák, adják tovább ezeket az információkat azoknak, akik esetleg nem használják ezt az információs csatornát!


2020. március 16-tól az oktató-nevelő munka tantermen kívüli digitális munkarendben kerül megszervezésre. Továbbra is biztosítani kell a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tanulók 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjenek meg az köznevelési intézményekben.

A köznevelési intézményekben a továbbiakban is oktatás zajlik, a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése, támogatása a pedagógusok és a tanulók között online, vagy egyéb személyes találkozást nem igénylő formában történik. A tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére. Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata (1§ b)bb.)

A szülők igényei alapján a tankerületi központ az intézményekkel egyeztetve megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. A kiscsoport alatt 10 főt értünk. A kiscsoportos felügyelet biztosítása során kis létszámú csoportokban, egymástól elkülönítve szervezzük meg a tanulók pedagógusok általi felügyeletét, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését. Ha lesz olyan szülő, törvényes képviselő, aki nem szerez tudomást az intézkedésről, és beküldi gyermekét az intézménybe, ezen a napon még el tudjuk látni a gyermekek, tanulók felügyeletét. Kérjük, haladéktalanul jelezzék, ha gyermeküknek nem tudják a napközben - 8-17 óra közötti - felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. A felügyeletet igénylők felmérésével párhuzamosan azt is felmérjük, hogy keddtől (márc. 17.) hány tanuló igényli ilyen formában a gyermekétkeztetést.

 

Megértésüket köszönjük! 


 

2019. október 8-án iskolánkban immár 9. alkalommal rendeztük meg a Benedek Elek nevével fémjelzett kistérségi szövegértési versenyt. Ebben az évben 16 iskola 160 kisdiákját köszönthettük az ünnepélyes megnyitón. A hagyományokat követve a 81 tanulót számláló harmadikosoknak egy mesét, a 79 fős negyedikes mezőnynek pedig egy mondát kellett feldolgozniuk.

A változatos feladatokban a jelentkezők próbára tehették tájékozottságukat, figyelmüket, a szöveget értő és értelmező képességüket, összemérhették szókincsük gazdagságát, kifejezőkészségüket.

Nagyon örülünk, hogy évről évre egyre több iskola csatlakozik kezdeményezésünkhöz, segítve ezzel a tehetséges diákok versenyszellemének kibontakoztatását és ért egyet a versenyfelhívásban megfogalmazott céljainkkal.

A feladatlapok megírása után tartalmas programokkal várták a délutános tanítók a gyerekeket a javítás ideje alatt. Választhattak a három kézműves foglalkozás, a társasjátékok kipróbálása, a magyar népmesék megunhatatlan sorozatai közül, illetve az őszi napsütéses délutánt kihasználva birtokba vehették az udvari játszóteret is.

A feladatlapok feldolgozása után az eredményhirdetésről senki sem távozott üres kézzel. Mindenki átvehette a szövegek díszkeretes tekercsét. Az emléklapok kiosztása után 34-en még választhattak egy-egy könyvjelzőt is. Ezután következett a legizgalmasabb pillanat, az első hat helyen végzettek oklevelének és könyvjutalmának átadása.

 

A helyezettek a következők:

 

3. osztályosok:

I. Szabó Vince - Arany János Református Általános Iskola, Nagykőrös

II. Sándor Boglárka - Somogyi Imre Általános Iskola, Abony

II. Hárs László Benedek - Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

III. Császi Lajos - Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

IV. Ács Anna - Matolcsy Miklós Általános Iskola, Farmos

IV. Macsári Hajnal - Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

IV. Varga Jázmin - Arany János Református Általános Iskola, Nagykőrös

IV. Kiss Nándor - Arany János Református Általános Iskola, Nagykőrös

V. Nemoda Natália - Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola, Cegléd

V. Arany Viola - Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola

VI. Zsengellér Kristóf - Matolcsy Miklós Általános Iskola, Farmos

VI. Fekete Gergő - Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

 

4. osztályosok:

I. Zsolnai Szófia - Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola, Cegléd

II. Horváth-Nagy Réka - Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

III. Pósalaki Petra - Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és AMI

IV. Császi Balázs - Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

IV. Sziládi Viktória - Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

V. Papp Noémi - Tessedik Sámuel Általános Iskola, Albertirsa

VI. Andrásik Blanka - Tessedik Sámuel Általános Iskola, Albertirsa

VI. Faragó Gyöngy Virág - Arany János Református Általános Iskola, Nagykőrös

 

Bízunk abban, hogy a következő évben is megtisztelnek jelenlétükkel az iskolák képviselői és ismét a vendégeink lesznek.

 

A versenyben induló 3. évfolyamosok eredményei megtekinthetők: ITT

A versenyben induló 4. évfolyamosok eredményei megtekinthetők: ITT

Képek a versenyről megtekinthetők: ITT

 

Mindenkinek gratulálunk!

 

Vincze József Zsoltné

szervező pedagógus